Προδοτική συμπεριφορά από την κυβέρνηση Αναστασιάδη

2015-06-28 00:38

Μετά τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη κατά της Ελλάδας κια της τακτικής της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και την ανεκδιήγητη δήλωση "Πρέπει να κόψουμε τοn ομφάλιο λώρο με τις μητέρες-πατρίδες" του Κύπριου προέδρου Νίκου Ανασταδιάδη προ ημερών, σήμερα στο Eurogroup η κυπριακή κυβέρνηση προκάλεσε νέο επεισόδο κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα αρνήθηκε να υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος της δανειακής σύμβασης, τάχθηκε υπερ των θέσεων των σκληρών της ευρωζώνης κατά της Ελλάδας και στο τέλος μίλησαν "ύπουλα" για "ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ", κάτι που φυσικά δεν τίθεται ως θέμα από κανέναν πέρα από τα γνωστά κόμματα-συνεργάτες (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΔΟΚ) των δανειστών στην Ελλάδα.

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι η στάση της Ελλάδας υπονομεύει την παραμονή της στο ευρώ και άρα είναι "ανάγκη να βρεθεί λύση για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ"!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πισώπλατο κτύπημα στην μητέρα-Ελλάδα από την κυπριακή κυβέρνηση και με το θέμα αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα η Αθήνα μόλις λήξει η αναταραχή.

Και πρέπει να πάρει κι ένα καλό μάθημα η Λευκωσία...

Επειδή η στάση της κυβέρνησης Ανασταδιάδη, ειδικά σήμερα, λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί ως "προδοτική", αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε διαρροή (αφού είχαν το θράσος να υπογράψουν τα αντίθετα από αυτά που ζητούσε η Ελλάδα), στην οποία υποστήριζαν ότι "Πρόκειται για μια περιγραφική ανακοίνωση για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – θεσμών και στην ανακοίνωση αναφέρεται η θέση των θεσμών ότι η Ελλάδα διέκοψε τη διαπραγμάτευση"!

Και εν συνεχεία είχε το θράσος ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης να δηλώσει ότι "Υπέρ των ελληνικών θέσεων τάχθηκε στο σημερινό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδης"!

Χρειάζονται πραγματικά ένα καλό μάθημα, γιατί όχι απλώς έχουν μτεαβληθεί σε τσιράκια του Σόιμπλε, αλλά υπονομεύεουν στο  ενιαίο και αδιαίρετο του Ελληνισμού.

Και όπως αναφέρουν πηγές από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύντομα θα το έχουν αυτό το μάθημα...