Προκλητικά δημοσιεύματα προδίδουν πανικό σε ΕΕ και ΗΠΑ

2015-04-06 10:37

Η επίσκεψη του Α.Τσίπρα στη Μόσχα τη Μεγάλη Τετάρτη έχει προκάλεσει πανικό στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, οι οποίοι σε μία επίδειξη κακεντρέχειας επιχειρούν να υπονομεύσουν ή να υποβαθμίσουν το μήνυμα ή και το αποτέλεσμά της.

Σε ένα ακόμη δημοσιεύμα η Wall Street Journal αναφέρει πως "η αδύναμη οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και το περιορισμένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα σημαίνει ότι (σ.σ. η Μόσχα) δεν αποτελεί μια βιώσιμη επιλογή εναλλακτικής χρηματοδότησης". 

Αναλυτές, τους οποίους επικαλείται η WSJ, αναφέρουν ότι το ταξίδι του Τσίπρα είναι απίθανο να προσφέρει απτά οφέλη, αλλά ενέχει τον κίνδυνο να αυξήσει τη δυσπιστία ανάμεσα στην Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Βερολίνο.

Πιο προφανή είναι, αντίθετα, τα οφέλη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς το Κρεμλίνο αγωνιά να δείξει ότι υπάρχουν ρωγμές στο μέτωπο της Δύσης κατά της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία.

Ημέρες πριν την επίσκεψη ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρονταν σε αυτή ως ένα σημάδι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν η ένταση για την Ουκρανία να τελειώσει.

Στο πλαίσιο αυτό η WSJ υπενθυμίζει και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο ρωσικό πρακτορείο "Tass" στις οποίες χαρακτήρισε «δρόμο στο πουθενά» την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr