Προσκλήθηκε, αλλά αρνήθηκε ο Μιχαλολιάκος

2015-07-06 10:09
Προσκλήθηκε, αλλά αρνήθηκε ο Μιχαλολιάκος
 
 

 

 

Όπως έγινε γνωστό, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος προσκλήθηκε -όπως ορίζεται από το Σύνταγμα- στο συμβούλιο σύγκλισης αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει για λόγους «ιδεολογικούς και πολιτικούς», όπως ο ίδιος είπε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Μιχαλολιάκου:

"Αθήναι 6 Ιουλίου 2015

Κύριε Πρόεδρε,
Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς όμως, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την τιμητική σας πρόσκληση για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς.

Η δεδομένη ήδη πρόταση της κυβερνήσεως, η οποία εις το παρελθόν κατετέθη, είναι σαφές ότι ευρίσκεται μακράν των θέσεών μας και αποτελεί ένα νέο μνημόνιο.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμφωνεί με την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Όσο η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει με τρόπο ξεκάθαρο τα μνημόνια και την πολιτική τους, δεν επιθυμώ την συμμετοχή μου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Ευχαριστώ θερμά

 Μετά τιμής
 Ν. Γ. Μιχαλολιάκος".