"Πυρετός" στην Άγκυρα: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν εισβολή στη Συρία; Συνεδριάζουν οι Υπηρεσίες Ασφαλείας

2015-06-29 20:03

Νέα τροφή για σχόλια δίνει η σύγκληση των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Τουρκίας που συνεδρίασαν υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η συνεδρίαση ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Συρία, με φόντο τις πληροφορίες που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό έδαφος.

Η μηνιαία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) άρχισε λίγο μετά τις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, με την παρουσία του προέδρου Ερντογάν, του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, των υπουργών που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας και του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας.

Από τότε που οι Κούρδοι μαχητές εκδίωξαν στα μέσα Ιουνίου τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Ταλ Αμπιάν, η ισλαμοσυντηρητική ηγεσία της Τουρκίας έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επανέλαβε ότι η χώρα του «δεν θα επιτρέψει ποτέ την εγκαθίδρυση ενός νέου κράτους» στη βόρεια Συρία, αναφερόμενος σε αυτόνομη περιοχή των Κούρδων της Συρίας που θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για τα 15 εκατομμύρια των Κούρδων της Τουρκίας.