Ρωσία: "Θα εξασφαλίσουμε στην Ελλάδα ενεργειακή επάρκεια"

2015-07-12 19:56

"Η Ρωσία θα συμβάλλει στην ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας δίνοντας όσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο χρειάζεται και ήδη μιλάμε και ετοιμαζόμαστε για απευθείας ανάθεση εξαγωγής υδρογονανθράκων (δηλαδή χωρίς μεσάζοντες, με χαμηλές τιμές και μεγάλη περίοδο μέχρι την αποπληρωμή) κάτι που θα γίνει άμεσα"
 
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στην Ελλάδα ό,τι χρειαστεί"
 
 
 
Έτοιμη να στηρίξει η Ρωσία την Ελλάδα προσφέροντας άμεσες εξαγωγές ενέργειας στη χώρα βοηθώντας στην ανασυγκρότηση της οικονομίας της, όπως ειπώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Α.Νόβακ.
 
"Η Ρωσία επιθυμεί να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, παρέχοντας διευκολύνσεις με απευθείας εξαγωγές στην Ελλάδα υδρογονανθράκων, πετρελαίου και φυσικού αερίου" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αλεξάντρ Νόβακ.
 
Ανέφερε ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία προτίθεται να υποστηρίξει την αποκατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, μέσω της διεύρυνσης της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Για το σκοπό αυτό, μελετούμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε απευθείας εξαγωγές ενεργειακής πρώτης ύλης προς την Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα».
 
Ο κ.Νόβακ υπογράμμισε ότι «εργαζόμαστε επί αυτού και υπολογίζουμε να φθάσουμε σε συμφωνία εντός μερικών εβδομάδων».