Ρώσος πολιτικός: "Βοήθεια προς την Ελλάδα αν φύγει από την ΕΕ"

2015-06-30 17:46

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα ανοίγοντας την αγορά της για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά μόνον εάν η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία" Μιχαήλ Γεμελιάνοφ.
 
«Οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια - εάν πρόκειται για οικονομική βοήθεια - θα πάει στην πληρωμή των τεράστιων χρεών της Ελλάδας. Ως εκ τούτου, οι ίδιοι οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν, να παραμείνουν στην ευρωζώνη ή όχι, να παραμείνουν στην ΕΕ ή όχι, το ίδιο και για το ΝΑΤΟ. Και η Ρωσία πρέπει να βοηθήσει τον αδελφικό Ορθόδοξο λαό, ανοίγοντας με κάποιο τρόπο τις αγορές για τα ελληνικά προϊόντα, ενισχύοντας το τουριστικό ρεύμα στην Ελλάδα, αλλά γι' αυτό είναι απαραίτητο η οικονομία της Ελλάδας να είναι πιο αποτελεσματική», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γεμελιάνοφ.
 
Ο ίδιος σημείωσε, ότι το ακριβό ευρώ είναι απλά ακατάλληλο για το επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας πως «η μόνη διάσωση για την Ελλάδα - είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα - στη δραχμή. Αν μιλάμε για το άνοιγμα των αγορών μας, αυτό, φυσικά, είναι δυνατόν, εάν η Ελλάδα πάψει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Κατά την άποψή του κ. Γεμελάνοφ, η ΕΕ είναι «η Ένωση των πλουσίων ενάντια στους φτωχούς».
 
«Οι πλούσιες χώρες της ΕΕ απορροφούν πόρους από άλλες χώρες, και στη συνέχεια τις αφήνουν. Έτσι, όταν σήμερα η Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία προσβλέπουν στην ΕΕ, είναι απαραίτητο να εξετάσουν προσεκτικά το παράδειγμα της Ελλάδας. Επειδή θα πάθουν το ίδιο», κατέληξε ο βουλευτής.