Σακελλαρίδης: Τελική συμφωνία μέσα στο Μάιο περιλαμβανομένου του ΔΝΤ

2015-05-22 10:39
Φωτογραφία για Σακελλαρίδης: Τελική συμφωνία μέσα στο Μάιο περιλαμβανομένου του ΔΝΤ
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για να σφραγιστεί η συμφωνία - Τόνισε ότι συζητούν για μακροπρόθεσμη λύση που θα δώσει πίστωση χρόνου

Για τη συνέχιση και την πορεία των διαπραγματεύσεων μίλησε από τη Ρίγα της Λετονίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση επιδιώκει μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ και θα σφραγίσει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ερωτηθείς πάντως για το αν η Ελλάδα θα υποχωρήσει στις σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, απάντησε πως η Αθήνα έχει θέσει τις κόκκινες γραμμές της και δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε όλα αυτά τα μέτωπα με τον τρόπο που τίθενται. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει καλύψει πολύ δρόμο σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινό έδαφος με τους πιστωτές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πίσω, είναι γνωστές οι θέσεις μας», είπε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να επισφραγιστεί η συμφωνία εντός του Μαΐου.
 


Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως η συμφωνία θα περιέχει «όλα τα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένων του ασφαλιστικού και των εργασιακών.