Σε συνάντηση με Συνδέμους Ιμβρίων :Προπαγάνδα Νταβούτογλου για ...τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα

2015-11-19 08:35
2015-11-19 07:29:43
 
 
 
Φωτογραφία για Σε συνάντηση με Συνδέμους Ιμβρίων :Προπαγάνδα Νταβούτογλου για ...τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα
 
Ως  βήμα για  να προβάλει τους έξω από διεθνείς συνθήκες  τουρκικούς ισχυρισμούς  που βαφτίζουν ως ''τουρκική΄'' την μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε ο Τουρκος Πρωθυπουργός την συνάντησή του... με εκπροσώπους των Συνδέσμων Ιμβρίων  προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την λειτουργία των ελληνικών σχολείων στο νησί.

Το  θέμα προβάλει  στην ιστοσελίδα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu με τίτλο «Ευχαριστίες για το ‘σχολείο’ προς τον Νταβούτογλου από Ρωμιούς πολίτες» και η κρατικλη τηλεόραση με τιτλο ''Το «ευχαριστώ» της Ρωμαίικης κοινότητας στον Νταβούτογλου''.

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής Πρωθυπουργίας που επικαλείται το Πρακτορείο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτογλου δέχθηκε τους Προέδρους και εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιμβρίων στην Τουρκία, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανταποκρινόμενος σε αίτημά τους.

Οι Ρωμιοί- γράφει για τους Ιμβριους -   φέρεται να ευχαρίστησαν τον Τούρκο Πρωθυπουργό για την έναρξη λειτουργίας (από πέρυσι) του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου, καθώς και του Γυμνασίου και Λυκείου (από τη φετινή χρονιά).