Σε τροχιά πτώσης η κυβέρνηση

2015-07-13 19:44
Συνάντηση είχαν στη Βουλή περισσότεροι από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στην ψηφοφορία της Παρασκευής ψήφισαν «Όχι», «παρών» ή απείχαν και έχουν προαναγγείλει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. 
 
Στη συνάντηση των βουλευτών σήμερα ήταν κυρίως βουλευτές και στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ωστόσο συμμετείχαν και στελέχη από την ΔΕΑ και την ΚΟΕ.

Πρακτικά η κυβέρνησηθα πέσει υπό το βάρος των "αμαρτημάτων¨" της  και σε τροχιά διάσπασης το κόμμα, μετά τη συμφωνία που "πέτυχε" ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση των βουλευτών έγινε στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου. Η αντιπρόεδρος, αν και ψήφισε θετικά στην πρόταση για εξουσιοδότηση την Παρασκευή, βρίσκεται στην ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και συνυπέγραψε αμέσως μετά κείμενο με το οποίο ξεκαθαριζόταν ότι δεν την δεσμεύει το «Ναι» για τη συνέχεια και τις επόμενες ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους. 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποστασιοποιηθεί από την κεντρική γραμμή υπολογίζονται σε τουλάχιστον 32, αλλά οι διαφωνούνες θα φτάσουν τους 40 τουλάχιστον λατά της ψήφιση της επαχθούς συμφωνίας.