ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

2015-06-25 11:44

 
Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις συνεχίζεται και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης και των δανειστών. Η ρήξη φαίνεται τώρα να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι μια συμφωνία. Οι δανειστές ζητούν και άλλο αίμα, εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πως αν υπογράψει μία συμφωνία με αυτά που του ζητούν, τελειώνει πολιτικά έχοντας συνηγορήσει και στο «θάνατο» της ελληνικής κοινωνίας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γύπες των Βρυξελλών και του Βερολίνου έχουν στείλει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα πως αν δεν υπογράψει μέχρι το Σάββατο το κείμενο που του έδωσαν «κοκκινισμένο» με τις διορθώσεις που έκαναν σαν δάσκαλοι προς κακό μαθητή, από 1η Ιουλίου «η Ελλάδα είναι μόνη της». Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις συνεχίζεται και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των προτάσεων της κυβέρνησης και των δανειστών. Η ρήξη φαίνεται τώρα να είναι πολύ πιο κοντά απ’ ότι μια συμφωνία. Οι δανειστές ζητούν και άλλο αίμα, εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις απαιτήσεις τους και ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πως αν υπογράψει μία συμφωνία με αυτά που του ζητούν, τελειώνει πολιτικά έχοντας συνηγορήσει και στο «θάνατο» της ελληνικής κοινωνίας.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι γύπες των Βρυξελλών και του Βερολίνου έχουν στείλει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα πως αν δεν υπογράψει μέχρι το Σάββατο το κείμενο που του έδωσαν «κοκκινισμένο» με τις διορθώσεις που έκαναν σαν δάσκαλοι προς κακό μαθητή, από 1η Ιουλίου «η Ελλάδα είναι μόνη της». Φέρονται δε οι δανειστές να έχουν απορρίψει οποιαδήποτε μορφή «κουρέματος» του χρέους ακόμη και το σενάριο να αναλάβει ο ESM τα ομόλογα των 27 δισ. ευρώ που διακατέχει σήμερα η ΕΚΤ. Κάτι που φάνταζε πιθανό το τελευταίο διάστημα ως «καρότο» στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ψηφίσει τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ.  
 
Σύμφωνα με διπλωμάτες, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τους επικεφαλής των θεσμών, ο κ. Τσίπρας ζήτησε επιμήκυνση των χρεών της Ελλάδας προς τον ESM, κάτι που οι πιστωτές αρνήθηκαν. Η γερμανική πλευρά επιμένει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, όπως επίσης και να αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Αυτό αναμένεται να απαντήσουν και σήμερα οι Θεσμοί στο αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού.