Σουηδία - Νότια Αφρική με ένα μονοκινητήριο του 1935

2015-09-09 18:09

Από την Σουηδία έως και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη νότιο Αφρική. Αυτό είναι το δρομολόγιο που κάνει με ένα ανοικτό ελαφρό μονοκινητήριο διπλάνο που κατασκευάστηκε το 1935 ένας τολμηρός Σουηδός πιλότος.

Ο σύγχρονος «Ικαρος» ο 47 χρόνος Γιόχαν Γουίκλαντ προσγειώθηκε το μεσημέρι με το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο των Χανίων. Εκεί το υποδέχτηκαν μέλη της αερολέσχης Χανίων ενώ ο ίδιος μιλώντας για την εμπειρία του δήλωσε ενθουσιασμένος για το ταξίδι του.

«Είναι αρκετά ενδιαφέρον. Έχει πολλούς κινδύνους, πέρασα πάνω από μια μεγάλη ήπειρο και θα περάσω από μια ακόμη. Είχα δυσκολίες όταν βρισκόμουν στη Βόρεια Ευρώπη ενώ το υπόλοιπο ταξίδι μου ήταν καλό. Είμαι εραστής των παλιών αεροπλάνων και με συγκινεί ιδιαίτερα όταν βρίσκομαι σε αυτά». Ο 47 χρόνος είναι επαγγελματίας πιλότος στην χώρα του πετώντας πολιτικά αεροσκάφη.

Στα Χανιά όπως είπε θα παραμείνει για έξη ημέρες προκειμένου να συντηρήσει το αεροπλάνο του ενώ επόμενος σταθμός του είναι η Αίγυπτος. Συνολικά ο 47 χρόνος θα διασχίσει 16.000 χιλιόμετρα πετώντας πάντα μέρα σε οπτική πτήση.

Η μέγιστη διάρκεια του ταξιδιού είναι την ημέρα 5 -6 ώρες. Στο ταξίδι οι συνολικοί σταθμοί του θα είναι 40, και το δρομολόγιο του περιλαμβάνει 16 χώρες, από τις οποίες οι 8 ήταν στην Ευρώπη και ακολουθούν 8 ακόμα στην Αφρική.