Στη Μόσχα ο Κ. Ήσυχος - Συνομιλίες με Κίνα και Βραζιλία θα ξεκινήσει η κυβέρνηση

2015-03-17 23:31

Αποφασισμένη να κινηθεί πολυδιάστατα στην εξωτερική πολιτική είναι η ελληνική κυβέρνηση, ιδίως όταν νιώθει ότι το Βερολίνο και οι ευρωπαίοι εταίροι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη χώρα με αφορμή το οικονομικό πρόβλημα.
 
Ήδη οι επαφές με την ρωσική κυβέρνηση μπαίνουν σε νέο δρόμο και είναι ενδεικτικό ότι μετά την επίσπευση του ταξιδιού που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα, προκειμένου να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στη ρωσική πρωτεύουσα έφτασε ήδη από την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος, προκειμένου να προετοιμάσει το πρωθυπουργικό ταξίδι της 8ης Απριλίου.
 
Η αποστολή του κ. Ήσυχου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά κυρίως ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η ελληνική πλευρά στο πρωθυπουργικό ταξίδι.
 
Στο μεταξύ έτσι κι αλλιώς πυκνώνουν οι επαφές με τον αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος εμφανώς ανησυχεί για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τη στάση της Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας δέχθηκε την βοηθό υπουργό Εξωτερικών Β. Νιούλαντ το απόγευμα της Τρίτης.
 
Σημειωτέον ότι κυβερνητικές πηγές λένε πως η Αθήνα θέλει στενές επαφές με δύο ακόμη χώρες, πέραν των ΗΠΑ και της Ρωσίας: με την Κίνα και τη Βραζιλία.