Στις 7 Σεπτεμβρίου η δίκη του Άλεξ Ρόντου

2015-07-19 13:00
Στις 7 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η πρώτη δίκη του πολυκατηγορούμενου πλέον άλλοτε στενού συνεργάτη του Γ.Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου στην υπόθεση που αφορά στις σκοτεινές και αμφιλεγόμενες χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης».
 
Ο Άλεξ Ρόντος, είναι και εκ των βασικών εμπνευστών, σύμφωνα με το πόρισμα  άλλης έρευνας της Δικαιοσύνης, του περιβόητου σχεδίου «ασημένια δραχμή».
 
Όποια πέτρα και αν σηκωθεί ο Α.Ρόντος βρίσκεται από κάτω!
 
Στο εδώλιο για την υπόθεση της παράνομης χρηματοδότησης της συγκεκριμένης ΜΚΟ συνολικού ποσού 9 εκατ. ευρώ θα καθίσουν επτά ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό. 
 
Ένας μάλιστα εξ αυτών, ο κ. Νικόλας Τσαμαδός πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, προσέφυγε στο Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ) προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία, ακριβώς λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.