"Στροφή" στα ΒRICS χωρίς μνημόνιο - Ανακοίνωσε ο Γ.Βαρουφάκης

2015-05-14 13:45

Δεν θα υπάρξει κανένα μνημόνιο εάν η Ελλάδα δανειστεί από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (New Development Bank) δήλωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
 
Η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει τη μεγάλη γεωπολιτική στροφή, αφού οι Ευρωπαίοι έχουν αποθρασυνθεί και ζητούν το βιολογικό τέλος των Ελλήνων μέσω της αιώνιας εξαθλίωσης. Άλλωστε ο Π.Ρουμελιώτης ήταν ξεκάθαρος, στην "αντίπερα όχθη" θέλουν να βοηθήσουν χωρίς να πατήσουν τους Έλληνες στο "λαιμό".
 
Άλλωστε οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι βάσει σχεδίου "Στραγγίζουν" την Ελλάδα από "ρευστό" επεκτείνοντας επίτηδες τις διαπραγματεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να έχει έτοιμη την εναλλακτική λύση.
 
Ο Γ.Βαρουφάκης είπε ότι "οι πληρωμές Ιουλίου και Αυγούστου στην ΕΚΤ θα πρέπει να καθυστερήσουν" δίνοντας το στίγμα της σύνδεσης με τα BRICS λόγω της αδιαλλαξίας των δανειστών.
 
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star και αναφερόμενος σε μια πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας παράλληλα την άποψή του ότι μια τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπτε κανέναν.
 
Όπως εξήγησε, όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μια λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS.