Συγκλονιστικός ο Α.Τσίπρας

2015-05-23 16:58

 
Σε μια συγκλονιστική ομιλία ανάλογη με του Αρτούρο Κοχίμπα στον ισπανικό Εμφύλιο το 1936, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας για πρώτη φορά μίλησε  έξω από τα "δόντια" και κατήγγειλε ότι εκτός από τους γνωστούς "εχθρούς" σε "Βερολίνο,Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον" υπάρχει και ο εσωτερικός "εχθρός" μια "πέμπτη φάλαγγα" που υπονομεύει την διαπραγμα΄τευση και το εθνικό συμφέρον εξυπηρετώντας φυσικά τα συμφέροντα των ξένων.
 
Πέμπτη φάλαγγα ονομάζεται η εντός πολιορκημένης πόλης, ή και εμπόλεμης χώρας γενικότερα, εκδηλωθείσα προπαγάνδαεπ΄ ωφελεία του εχθρού. Αυτή η προπαγάνδα μπορεί να είναι εγχώριος (εσωτερική), ή να προέρχεται απευθείας εκ του εχθρού (εξωτερική).
 
Επίσης, εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως, με οτιδήποτε μέσο μπορεί να υπονομεύσει το φρόνημα ή και την ικανότητα των αμυνομένων, ήτοι από δολιοφθορά μέχρι απλή διασπορά ψευδών ειδήσεων, π.χ. ραδιοφωνικές ανακοινώσεις ή έντυπες προτροπές (φέιγ-βολάν). Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για πολιτικούς λόγους.
 
Toν πόλεμο κατά της ολιγαρχίας και των βαρώνων των ΜΜΕ κήρυξε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ονομάζοντάς τους μάλιστα τρόικα εσωτερικού και ότι βοηθούν στις επιδιώξεις τους τις "Βρυξέλλες,Βερολίνο, και Ουάσιγκτον".
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά "Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αντίπαλος δεν βρίσκεται μόνο στο Βερολίνο στις Βρυξέλες ή στην Ουάσιγκτον.
 
Ο αντίπαλος, ίσως και ο πιο σκληρός, βρίσκεται και εντός των τειχών.
 
Ότι εκτός από την Τρόικα των ξένων, υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια και το λόμπι των υποστηριχτών της Τρόικα των ξένων, που εκπροσωπούσε και συνεχίζει να εκπροσωπεί συγκεκριμένες οικονομικές δυνάμεις και συγκεκριμένα συμφέροντα.
 
Πρόκειται για τις δυνάμεις και τα συμφέροντα που ευνοήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν την τελευταία 25ετία και που είδαν την εξουσία τους να αυξάνεται κατακόρυφα με τις πολιτικές ακραίας λιτότητας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, της μνημονιακής πενταετίας.
 
Άρα εκτός από τη διαπραγμάτευση με τους έξω, υπάρχει και ένας παράλληλος, ομόκεντρος αν θέλετε αγώνας.
 
Ένας αγώνας που ίσως αποδειχτεί πιο κρίσιμος από τον πρώτο.
 
Γιατί εκεί τελικά θα κριθεί τόσο η νέα κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Εκεί θα κριθεί η επιτυχία ή αποτυχία της, πρώτης ιστορικά, αριστερής κυβέρνησης για χώρα του πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
 
Και αυτός ο αγώνας, ας είμαστε ειλικρινείς, έχει να κάνει με την προσπάθεια για την αντιστροφή της πορείας πολλών ετών."
 
"Εκτός από την αντιπολίτευση, υπάρχουν οι δυνάμεις και έχουν αναλάβει οι ίδιες πλέον την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές. Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τον τόπο, η αντίδρασή τους είναι λυσσαλέα.
 
Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά από Μέσα Ενημέρωσης που την μία μέρα βλέπουν να κάνουμε συμβιβασμούς και την άλλη να οδηγούμε την χώρα στα βράχια, πολλές φορές και τα δύο ταυτοχρόνως. Ας το καταλάβουν οι ολιγάρχες ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν φόρους, τα δάνειά τους, τις τηλεοπτικές τους συχνότητες, να πληρώσουν όπως πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Όσο κι αν εκβιάσουν δεν θα αλλάξουμε θέση. "

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Επίσης την διαστάυρωση στοιχείων για να συλληθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής όποιοι κι αν είναι.