Συμβαίνει τώρα: Αποφυλακίζεται η Βίκυ Σταμάτη

2015-10-14 14:14

Με περιοριστικούς όρους - Ελεύθερη μετά από τρία χρόνια η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου 

Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη.

Έτσι, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να περάσει την πύλη της φυλακής μετά από τρία χρόνια κράτησης και έξι αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας.

Ο συνήγορός της Βίκυς Σταμάατη, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε: «Βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν έχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό».

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να καταλήξει στους όρους που θα τις επιβληθούν.

Η εισαγγελέας πρότεινε εκτός της εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.