Συναγερμός στη Σάμο: Στις φλόγες το νησί - Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

2016-07-09 17:02

Ύστερα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες Πυροσβεστικής, Στρατού και εθελοντών η κατάσταση στη Σάμο παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, καθώς αυτή τη στιγμή η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια ελέγχου ενός μετώπου. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες.

Σε συναγερμό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα βρίσκεται το νησί της Σάμου, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι εξακολουθεί να κατακαίει ανεξέλεγκτα χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και αγροτοκαλλιεργειών.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 33 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 εθελοντές, 50 στρατιώτες, 20 άτομα από τον οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης και 3 σκαπτικά μηχανήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, ενώ από το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού με έξι αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, έχουν φτάσει στο νησί ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα. Ήδη, η προσπάθεια ενισχύθηκε με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική ενώ στις δυνάμεις αέρος προστέθηκαν ένα αεροσκάφος και τρία ελικόπτερα.