Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

2015-06-25 08:41

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των δικηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

Επικαλούμενοι το παραπεμπτικό βούλευμα οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής των μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, Θ. Θεοδωρόπουλος και Τ. Σαπουντζάκης, τόνισαν ότι η συγκεκριμένη εγκληματική πράξη (απόπειρα ανθρωποκτονίας) δεν θα είχε καν επιχειρηθεί, πολύ περισσότερο διαπραχθεί, αν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» με τη συγκεκριμένη ιεραρχική δομή, διεύθυνση και τη συμμετοχή όλων των κατηγορούμενων, πρώτα και κύρια των κατηγορούμενων για διεύθυνση.

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, εκ μέρους της οικογένειας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα, όπως ο Γ. Μαραγκός επεσήμανε προς το δικαστήριο, ότι «χωρίς την εξέταση του αποδεικτικού υλικού, δεν μπορείτε να κρίνετε και να αποβάλλεται την Πολιτική Αγωγή για οποιοδήποτε αδίκημα». «Στο φόνο Φύσσα, εμπλέκονται 18 πρόσωπα, με ποινικά αδικήματα. Από κει ξεκινάει η εγκληματική οργάνωση. Στη δικογραφία, υπάρχει έγγραφο που αναπαριστά όλα τα τηλεφωνήματα εκείνης της ημέρας» πρόσθεσε