Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

2020-08-10 17:07

Μετά τη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Από τις 16/08/2020 θα εισέρχονται κάθε μέρα μόλις 750 άτομα κάθε μέρα από την Κακαβιά, σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία επισήμανε ότι ακυρώνεται η ΔΕΘ λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα:

1ον) Η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη του ομιλία στις 5 Σεπτεμβρίου, με περιορισμένο ακροατήριο.

2ον) Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων, αποφασίστηκε ότι από τις 17/08 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει γίνει έως 72 ώρες πριν για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία.

 3 .Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων