Τα πέντε ψέμματα του πατέρα που έπνιξαν τον μικρό Αϊλάν

2015-09-09 19:17

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: Τα πέντε ψέμματα του πατέρα που έπνιξαν τον μικρό Αϊλάν

 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο Αμπντουλάχ Κούρντι ο πατέρας του μικρού αγοριού και μοναδικός επιζών ζούσε στην Τουρκία για τρία χρόνια εργαζόμενος σε οικοδομές με αμοιβή 17 δολάρια τη μέρα.

Ο ίδιος ο Κούρντι είπε ότι βασιζόταν στην αδελφή του για να πληρώνει το νοίκι. Η Τίμα δήλωσε ότι η οικογένεια είχε έρθει στην Τουρκία τον περασμένο χρόνο αν και η WSJ γράφει ότι ήρθε στην Τουρκία πριν από τρία χρόνια και ότι στη σελίδα του στο Facebook υπάρχουν φωτογραφίες από την Κωνσταντινούπολη με την οικογένεια να ταϊζει περιστέρια κοντά στο Νέο Τζαμί.
Η ίδια η Τίμα είπε στους WSK ότι ο πατέρας τους που ήταν στη Συρία συμβούλευσε το γιό του να πάει στην Ευρώπη για να φτιάξει τα δόντια του. Στο γεγονός αυτός αναφέρθηκε και Αυστραλός βουλευτής ξεσηκώνοντας θύελλα. Από τη στιγμή που θα έφτανε στην Ευρώπη θα έφερνε και την οικογένεια του. Η Τίμα του έστειλε 1000 ευρώ για το ταξίδι πριν από ένα μήνα.

Σύμφωνα με την The Ottawa Citizen η Τουρκία δεν καταγράφει τους χιλιάδες Σύρους κουρδικής καταγωγής πρόσφυγες στις βίζες εξόδου καθώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν τους αναγνωρίζουν ως πρόσφυγες.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι η χώρα είχε φύγει από το Κομπάνι μία περιοχή που δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις του ISIS αλλά η WSJ λέει ότι η οικογένεια ήθελε να εγκαταλείψει για λόγους που δεν είχαν σχέση με τον ISIS.

Αναληθείς αποδείχθηκαν και οι πληροφορίες ότι η οικογένεια είχε κάνει αίτηση για άσυλο στον Καναδά που απερρίφθη, με τις αρμόδιες καναδικές αρχές να δηλώνουν στο BBC να μην έχουν κανένα αρχείο με το αίτημα. Η Τίμα αργότερα παραδέχθηκε ότι η αίτηση δεν υποβλήθηκε ποτέ.

Μάλιστα το διαδίκτυο έχει γεμίσει με άρθρα που δείχνουν, κατά την άποψή τους τις τρύπες στην ιστορία του πατέρα του Αϊλάν. Φτάνουν μάλιστα να υποστηρίξουν ότι ο πατέρας δεν ήταν ποτέ στην βάρκα με τη γυναίκα και τα παιδιά του και για αυτό το λόγο ήταν ο μόνος που επέζησε.
Όπως δεν εγκατέλειψε εμπόλεμη ζώνη. Η οικογένεια Κούρντι ζούσε στην Τουρκία τρία χρόνια και είχε δωρεάν στέγη. Γιατί έφυγε;
.
Σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα ζούσε στην Τουρκία τρία χρόνια και πριν ζούσε στη Δαμασκό., Η αδελφή του είχε δηλώσει ότι ήταν μπαρμπέρης στη Δαμασκό που έφυγε από το Κομπάνι στην Τουρκία. Έμενε τελικά στη Δαμασκό ή στο Κομπάνι διερωτώνται; Το Κομπάνι είναι σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τη Δαμασκό.

Αφού έφυγε από το Κομπάνι επέστρεψε σε αυτό για την κηδεία. Συν τοις άλλοις η ISIS δεν ήταν στο Κομπάνι όταν η οικογένεια λέει ότι έφυγε για να ξεφύγει από τον ISIS. Δεν ήταν ούτε στη Δαμασκό ο ISIS.
Ενώ δυτικά μέσα ανέφεραν ότι ήθελε να φτάσει στον Καναδά τα σουηδικά μέσα μετάδωσαν μαρτυρία του Κούρντι ότι ήρθεκ να πάει στη Σουηδία και ότι είχε στέγη στην Τουρκία δωρεάν για τρία χρόνια.

Εκ διαμέτρου είναι και οι μαρτυρίες του Αμπντουλάχ Κούρντι και της αδελφής του Τίμα στη Daily Mail. Κάποιοι αμφισβητούν τα λεγόμενά του ότι είδε τη γυναίκα του να έχει φουσκώσει σαν μπαλόνι. Επικαλούμενοι ειδικούς γράφουν ότι το σώμα αρχίζει να φουσκώνει αφού περάσουν δύο μέχρι έξι μέρες. Επίσης ξεσκονίζοντας τις μαρτυρίες του βρίσκουν ανακολουθίες στα λεγόμενά του που όπως λένε δεν ήταν στη βάρκα όταν συνέβη το μοιραίο και τονίζουν τη δήλωσή του που μετέφερε η αδελφή του ότι δεν τον πειράζει που θυσίασα την οικογένειά του για να ξυπνήσει ο κόσμος.

Που τελειώνει η αλήθεια και που τελειώνει το ψέμα κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Αυτό που δεν αλλάζει είναι το γεγονός ότι ο τρίχρονος Αϊλάν ο πεντάχρονος αδελφός του Γκαλίπ έχασαν τη ζωή τους και η μητέρα τους έχασαν τη ζωή τους.

- See more at: https://www.axarnea.gr/news/pagkosmia-anatrichila-ta-pente-psemmata-tou-patera-pou-epnixan-ton-mikro-ailan#sthash.jMYCI1y9.dpuf