ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 240 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ "ΒΟΗΘΕΙΑΣ" ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ OΦΕΙΛΩΝ!

2015-06-08 12:08

 
Ότι θα υπάρξει διαγραφή του ελληνικού χρέους αλλά και ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί περισσότερη από την μισή  υποτιθέμενη οικονομική "βοήθεια" των 240 δισ.ευρώ που "δόθηκε" στην  Ελλάδα από τους δανειστές αναφέει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (DIW), Μάρτσελ Φράτσερ, εκ των σημαντικότερων οικονομολόγων στη Γερμανία και με μεγάλη επιρροή στο Βερολίνο. 
 
Ο Μ.Φράτσερ εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση ότι θα γίνει και άλλο κούρεμα στο ελληνικό χρέος. "Εστω και αν το θέμα του κουρέματος αποτελεί αυτή της στιγμή ταμπού στην Ευρώπη και τη Γερμανία, είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι θα γίνει και άλλο κούρεμα. Δεν υπάρχει εναλλακτική γι αυτό, αν όχι αμέσως αργότερα, όταν θα διαπιστωθεί ότι το βάρος του χρέους είναι απλώς πολύ μεγάλο.
 
Eνα μέρος των 240 δις ευρώ χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή του χρέους και των τόκων. Ναι, μπορεί να πει κανείς ότι δεν έμειναν στην Ελλάδα...Δεν γνωρίζω τους ακριβείς αριθμούς, αλλά σίγουρα καταβλήθηκαν πάνω από τα μισά για το χρέος στους δανειστές."
 
Ακόμα όμως και το υπόλοιπο των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε για την στήριξη των τραπεζώ, και δεν έφτασαν ποτέ στην πραγματική οικονομία. Στην ουσία οι Έλληνε ςπολίτε πληρώσαν τα "θαλασσοδάνεια" των κομμάτων, των ΜΜΕ, και διαφόρων επιχειρηματικών κύκλων.