Τelegraph: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω και στο βάθος περιμένει ο..Β.Πούτιν"

2015-05-11 13:10

 

Η ελληνική κυβέρνηση "χαράζει" τη δική της πολιτική γραμμή "Μαζινό" και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε περαιτέρω παραχωρήσεις όπως δήλωσε Έλληνας υπουργός στην βρετανική Telegraph και ο Β.Πούτιν είναι έτοιμος να αναλάβει δράση, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος πρόσφερε για τον Greek Stream τα πρώτα δύο δισ.ευρώ και έπεται συνέχεια.

Την ίδια στιγμή ο αναλυτής της Deutsche Bank, Νικολάους Χέινεν, ξεκαθαρίζει ότι η Ευρώπη δεν θα αφήσει την Ελλάδα να φύγει καθώς η γεωστρατηγική της σημασία για την ΕΕ είναι πάρα πολύ σημαντική και εν τέλει θα καταλήξει σε συμφωνία.

Το ΔΝΤ σε έκθεσή του αναφέρει ότι εάν υπάρξει κρίση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τότε αυτή θα επεκταθεί αυτόματα στις τράπεζες των Βαλκανίων με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ευθύς εξαρχής, το δημοσίευμα της Telegraph κάνει λόγο για «υπουργικό συμβούλιο πολέμου» το οποίο συγκλήθηκε την Κυριακή στην Αθήνα και έπειτα από 7,5 ώρες συνεδρίασης αποφάσισε να ακολουθήσει σκληρή γραμμή.

Όπως σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος, Ambrose Evans-Pritchard, η Ελλάδα ετοιμάζεται να δώσει μάχη με τους πιστωτές της και οι ηγέτες του κόμματος έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν λίγα να περιμένουν από τυχόν περαιτέρω παραχωρήσεις από μεριάς τους.