Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ

2015-08-06 19:21

Με άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, εάν δεν προχωρήσει η εξόφληση των οφειλομένων από τον Οργανισμό.

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του «για τον εμπαιγμό που υφίσταται για μια ακόμη φορά σχετικά με το θέμα της εξόφλησης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ, παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και την παρέμβαση μας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση του Οργανισμού».

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις της αποπληρωμής τους ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. «Επί μήνες πιστώνουμε τον Οργανισμό λαμβάνοντας τις σταγόνες ρευστότητας που διοχετεύονται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, και τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, «την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης».