Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο

2020-07-03 08:47

Ανάλογα με τους μήνες που θα κυκλοφορήσετε  το αυτοκίνητό σας θα πληρώσετε και τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα παίρνουν πίσω τις πινακίδες τους χωρίς «πέναλτι», χωρίς δηλαδή να καταβάλλουν πρόστιμο πέραν των δωδεκατημορίων που αντιστοιχούν στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας , σε συνάρτηση με τους μήνες που θέλουν να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους.

Η απόφαση της ΑΑΔΕ ξεκαθαρίζει ακόμα ότι η ανάκτηση πινακίδων γίνεται μια φορά το χρόνο και δεν μπορούν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για ένα μήνα, να τις ξανακαταθέσουν και μετά να τις ξαναπάρουν πίσω.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή προκύπτει:

Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή άπαξ εντός του έτους, καταβάλλοντας τα δωδεκατημόρια των ετησίων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης αυτής.

Επομένως, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..

Η ανωτέρω επιλογή χρονικού διαστήματος άρσης, εφόσον γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του 2020,άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή.