ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ή ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΗΜΕΡΑ

2015-07-07 09:16
Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής κρίνει πλέον τα πάντα. Ή θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών (ή τουλάχιστον θα γίνει το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή) ή η κατάσταση θα οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο με τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη να καθίσταται ορατός, όταν ήδη οι κλειστές τράπεζες έχουν προκαλέσει ασφυξία στην ελληνική οικονομία. 
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χθες μέχρι και τη νύχτα, όπου μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μπαράζ επικοινωνιών με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους (Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ντράγκι κ.α.) προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για τη σημερινή συνάντηση Κορυφής.
 
Είχε, επίσης, μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, παρουσία και του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε επί της ουσίας «κούρεμα» του χρέους. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου κατά την συνομιλία Τσίπρα-Λιου αναφέρθηκε πως «η Ουάσινγκτον προσβλέπει στην επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Αθήνας και άλλων παραγόντων για την επίλυση της ελληνικής κατάστασης».