Θάνος Πλεύρης: Δεν συζητάμε για μωβ περιοχές

2021-10-18 10:32

«Δεν υπάρχει συζήτηση για ‘μωβ περιοχές’, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργείου. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει εισήγηση από τους ειδικούς αλλά δεν θα αλλάξουμε το μοντέλο που ανακοινώσαμε πριν 10 ημέρες. Αυτό που συζητείται είναι η απλοποίηση των μέτρων, κατά βάση να επιστρέψουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα οι αμιγείς χώροι και να είναι κοινά τα χαρακτηριστικά για τους μεικτούς χώρους», είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ιδιαίτερα, για τους επόμενους μήνες εκτός από τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθοριστικό ρόλο θα παίξει το εμβόλιο. Από τους πρώτους μήνες του 2022 αναμένονται τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού, ωστόσο στόχος είναι να μην νοσήσει κανείς και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Για το πότε θα φτάσει το φάρμακο στην Ελλάδα, ο κ. Πλεύρης είπε πως «εξαρτάται από την εταιρεία. Έχω κάνει συναντήσεις με όλες αυτές τις εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα παραγωγής φαρμάκου και το μικρότερο χρονικό διάστημα που μπορεί να έρθει είναι σε 7 με 8 μήνες από τώρα. Σκοπός είναι, βέβαια, να μην φτάσει κάποιος σε αυτό το σημείο».