Τι είπαν για την Ελλάδα στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ

2015-06-18 11:09
Πέμπτη 18/06/15 - 10:30

Τι είπαν για την Ελλάδα στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ

Τι είπαν για την Ελλάδα στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ
 
 
 

"Πλησιάζει το τέλος της τάξης πραγμάτων που διαμορφώθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου"

Αποκλειστικές πληροφορίες για την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, στο πεντάστερο ξενοδοχείο Interalpen, στην οποία συζητήθηκε και το ελληνικό ζήτημα φέρνει στο φως το γαλλικό περιοδικό Paris Match, επικαλούμενο έναν από τους 133 συμμετέχοντες στην συνάντηση που διήρκεσε από την περασμένη Πέμπτη έως την Κυριακή.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πλησιάζει το τέλος της τάξης πραγμάτων που διαμορφώθηκε μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου με την άνοδο της Κίνας, την επιδείνωση των σχέσεων της δύσης με τη Ρωσία, την επιδεινούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση των τρομοκρατικών απειλών. Στις παρατηρήσεις τονίζεται ότι παράλληλα με αυτά τα φαινόμενα, διαπιστώνεται η αδυναμία των πολιτικών να βρουν λύσεις στις προκλήσεις και η έλλειψη σημαντικών ηγετών.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, τα κορυφαία ζητήματα που θεωρήθηκαν ότι αντιμετωπίζει η γηραιά ήπειρος, ήταν η κρίση στην Ελλάδα και το ζήτημα των μεταναστών. Επίσης, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια ελληνική χρεοκοπία σε συνδυασμό με την άνοδο του λαϊκισμού στην πολιτική.

Όπως όλοι παραδέχθηκαν, αυτή η κρίση δεν μπορεί να μην επηρεάσει την Ευρώπη η οποία βρίσκεται σε μια εκρηκτική κατάσταση, ανάμεσα σε μια Γερμανία που έχει τα μέσα αλλά αρνείται να αναλάβει τα ηνία, σε μια Γαλλία που έχει ακόμη ιδέες αλλά δεν έχει πλέον την ικανότητα να τις υλοποιήσει και σε μια Αγγλία, η οποία έχει καταληφθεί από την εμμονή του Brexit και από την ανεξαρτησία της.