Τι ετοιμάζουν επιμελώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο Πέλαγος;

2015-06-25 10:15

Η Άγκυρα σταθερή στις επιδιώξεις της και στους στόχους της , προκαλεί καθημερινά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Χθες τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια  κανονική πολεμική επιχείρηση , τεστάροντας τις αντιδράσεις της πολεμικής μας αεροπορίας, των ελληνικών ραντάρ σε Σκύρο, Πάρνηθα, Βόλο,  «προβάροντας » εναέρια  αεροπορική υπεροχή  !

Η σχεδιασμένη  εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών με  δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 οπλισμένα,  από Βορρά και Νότο από το πρωί με το Τούρκικο ζεύγος  των F-16 να αρνείται να « εξέλθει» Νότια της Ρόδου από το Ελληνικό FIR, και να επακολουθεί σοβαρή εμπλοκή, αποτελεί  αδιάψευστη  μαρτυρία των κινήσεων αυτών .

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τρία πολεμικά αεροδρόμια για να αναχαιτίσουν  τα  τουρκικά μαχητικά  που εισέρχονταν στο Αιγαίο  συνεχώς σε οκτάδες ,εξάδες και ζεύγη , πάντοτε οπλισμένα .!! Πρόκειται για μία ευρεία « αναβάθμιση» του τρόπου που εισβάλει  η τουρκική Πολεμική Αεροπορία  πλέον στο Αιγαίο μας.

Στρατιωτικοί αναλυτές στην πατρίδα μας, αλλά και η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ήταν έντονα προβληματισμένες  από την μέθοδο «εισβολής» των Τούρκων στο ελληνικό FIR.



.