Το CDC καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια και τις κρουαζιέρες ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι

2021-12-30 21:10

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει λόγω της ταχείας επέλασης της μετάλλαξης Omicron σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπροστά σε ένα «τσουνάμι» κρουσμάτων βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα, ενώ τα υγειονομικά επιτελεία συστήνουν αυστηροποίηση περιορισμών. Στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων κατά της πανδημίας, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) καλεί τους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια, ειδικότερα τις κρουαζιέρες, ακόμη κι εάν είναι πλήρως εβολιασμένοι.

Ενώ καταρρίπτεται το ένα αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων μετά το άλλο, με τις περισσότερες χώρες να παρακολουθούν μια ραγδαία άνοδο μολύνσεων, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, έκρουσε τον κώδωνα, καλώντας τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις με 40-50 άτομα όπως και τους εναγκαλισμούς. 

 

«Σε απόσταση να έχετε τους οικείους σας στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι», συμβουλεύει ειδικότερα τους Αμερικανούς πολίτες ο κορυφαίος επιδημιολόγος.

Ο έγκριτος επιστήμονας ενέκρινε τις συγκεντρώσεις μικρού μεγέθους σε σπίτια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση κατά του κορωνοϊού .