Το φιλοτουρκικό DEB θέλει να μπει στην Βουλή

2021-10-10 09:14

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί υπάρχει ένας ακόμη εχθρός για την Ελλάδα και αυτός βρίσκεται εντός των πυλών. 

Ο λόγος για το φιλοτουρκικό κόμμα DEB, το οποίο εάν είχε κατεβεί στις προηγούμενες δύο ευρωεκλογές σε Ροδόπη και Ξάνθη στις εθνικές εκλογές δεν κατεβαίνει, καθώς το πλαφόν του 3% είναι ανέφικτο για την εκλογική του δύναμη.

Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν είναι διόλου απίθανο να αλλάξουν, καθώς το τελευταίο διάστημα το κόμμα αυτό, κάνει κινήσεις προσέγγισης των μουσουλμάνων στην Αθήνα και δη αυτών με τους οποίους η Τουρκία έχει σαν χώρα καλές σχέσεις, δηλαδή Πακιστανούς και Μπαγκλαντές.

Ο στόχος είναι να υπάρξει μια κοινή πορεία στις εκλογές ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το εκλογικό πλαφόν όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.

Την ίδια ώρα τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ για το δημογραφικό της χώρας προκαλούν σοκ, καθώς σε περιοχές -όπως τα νησιά- που υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί καταγράφεται αύξηση πληθυσμού. Αντιθέτως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ο πληθυσμός έχει μειωθεί.