Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε το αρχηγείο της 26ης ιρακινής ταξιαρχίας στη Σαμάρα

2015-03-13 17:09

Παρά την νίκη των ιρακινών στρατευμάτων στο Τικρίτ το ISIL κατάφερε με αντεπίθεση να προξενήσει μια ήττα σοβαρών εντυπωσεων στη Σαμάρα.

Και ενώ οι αριθμοί στη μάχη της Τικρίτ στο Ιράκ είναι συντριπτικά υπέρ των στρατευμάτων της Βαγδάτης, ιρακινού τακτικού στρατού και σιιτών πολιτοφυλάκων, που συνιστούν μια δύναμη 30.000 ανδρών ενάντια σε μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές, και ενώ οι Ιρακινοί έχουν και αεροπορική υποστήριξη από τον Συνασπισμό που ηγούνται οι ΗΠΑ, χώρια τα δικά τους αεροπλάνα, συνέβη το απίθανο.

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά και σάρωσαν στην κυριολεξία το αρχηγείο της 26ης ιρακινής ταξιαρχίας στην περιοχή της Σαμάρα.

Μάλιστα το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο Twitter και φωτογραφίες από την καθολική, όπως φαίνεται, καταστροφή που προκάλεσε στους Ιρακινούς. Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

Μην ξεχνάμε ότι τον Ιούνιο του 2014 μερικές εκατοντάδες τζιχαντές προκάλεσαν τόσο τρόμο στους 30.000 στρατιώτες και αστυνομικούς που φρουρούσαν τη Μοσούλη, που το έβαλαν στα πόδια δίχως να ρίξουν ούτε μια σφαίρα και η Μοσούλη έπεσε αμαχητί στο Ισλαμικό Κράτος.