To νέο μνημόνιο "γκρέμισε" τα BRICS

2015-07-11 17:16

 
Δεν είναι μόνο ότι οι δανειστές μας επιβάλλουν "αιματηρά" μέτρα που μπροστά τους τα δύο προηγούμενα μνημόνια θα είναι παιδική χαρά, αλλά μέσα στους όρους της νεάς συμφωνίας θα απαγορεύεται να αναζητήσουμε οικονομική βοήθεια από τρίτους, τουτέστιν την Ρωσία και τα BRICS.
 
Και όλα αυτά όταν μετά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Ρωσίας Σ.Στόρτσακ, και ο ίδιος ο Ρωσος ΥΠΟΙΚ Α.Σιλουάνοφ είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί πλέον από την τράπεζα των BRICS, κάτι που οι Ευρωπαίοι θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν με σαφή όρο μέσα στο νέο μνημόνιο Έτσι ναυαγεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τους BRICS που θα αποτελούσε μια επενδυτική "ανάσα" για την χώρα αφού ένας δανεισμός από την Αναπτυξιακή τους Τράπεζα θα βοηθούσε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας.
 
Σημειώνεται ότι από το πακέτο των 70 δισ.ευρώ που θα μας δανείσουν οι Ευρωπαίοι (δεν είναι βοήθεια), σχεδόν όλο θα πάει στην αποπληρωμή χρεών, και ούτε ένα ευρώ στην ανάπτυξη.
 
Το μόνο που μένει είναι η αγωγός φυσικού αερίου και αυτός υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ (που δεν θα εγκριθεί).