Το ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης μετά το ρήγμα στην κυβέρνηση

2015-06-24 18:51
Φωτογραφία για Το ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης μετά το ρήγμα στην κυβέρνηση
 
Θέμα δεδηλωμένης βάζει το ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια Ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του κόμματος, Λεωνίδας Γρηγοράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν είναι ηθικό, δεν είναι πολιτικό, δεν μπορεί τα νομοσχέδια να περνάνε με παράταιρες συμπράξεις. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζεται σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση. Ναι στο νομοσχέδιο, όχι στη δεδηλωμένη.

Πάντως, ο προεδρεύων, Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ότι «Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου» με τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση να αναφέρει «Δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κόμματα περιορισμένης ευθύνης ούτε αλά καρτ. Δεν υπάρχει κανέναν θέμα να μην περάσει με πλειοψηφία και μάλιστα άνετη αυτό το νομοσχέδιο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπαναχωρήσει να το  καταθέτει στη συζήτηση και δεν υπάρχει κανένα λόγος να τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι όμηρος τακτικών επιλογών κομμάτων και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ».

Εκ μέρους της ΝΔ ο Αδωνις Γεωργιάδης σχολίασε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει «είτε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή δεν θα περάσει» προαναγγέλλοντας ότι το κόμμα του θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.