τουρκικά σενάρια σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας

2015-06-26 18:01

Σε απίθανα και συγχρόνως προκλητικά σενάρια περί « αρπαγής» των τουριστών από την πατρίδα μας, αναφέρεται η ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης TRT.

Για τον λόγο αυτόν αναφέρονται, οι εκτιμήσεις του Τούρκου οικονομολόγου Εγκέ Τζάνσεν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Τουρκία μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία.

«Αν η Ελλάδα,  δεν έλθει σε  συμφωνία με τους δανειστές της στην ευρωζώνη, μέχρι την Τρίτη, δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις δόσεις του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,  και συνεπώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καθεστώς χρεοκοπίας. Θα είναι η πρώτη χρεοκοπία στην Ευρωζώνη. Σε μια τέτοια περίπτωση θα εξεταστούν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ,  όπως το ονομάζουν οι Ευρωπαίοι. Πως θα επηρεάσει την Τουρκία ένα πιθανό Grexit; Η Ελλάδα θα αρπάξει τους τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία.», δήλωσε ο ίδιος.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει τους Τούρκους είναι να μην χάσουν τα χρήματα του τουρισμού και πέσει  « έξω» ο προϋπολογισμός τους. Κατά τα άλλα διαθέτουν « ισχυρή» οικονομία και αποτελούν ανερχόμενη « δύναμ稻 στην περιοχή.