Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Β.Συρία

2015-08-13 21:24

 
Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Β.Συρία προς ενίσχυση τουρκμενικής Ταξιαρχίας ισλαμιστών που προελαύνει προς την πόλη Ιντλίμπ με σκοπό την κατάληψή της!
 
Το Κουρδικό πρακτορείο anha ανέφερε ότι τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τα σύνορα και εισέβαλαν στη Συρία, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Σατ Χάουα, βόρεια του Χαλεπίου.
 
Κουρδική πηγές ανέφεραν ότι με συνοδεία πολλών λεωφορείων και θωρακισμένων  τζιπ με πολυβόλα , τουρκική δύναμη  κινήθηκε προς την  περιοχή της Azaz.  Την ίδια ώρα στην πόλη  Idlib στο βόρειο Χαλέπι κινήθηκε η ταξιαρχία των Τουρκμένων με σκοπό την κατάληψη της .  
 
Η στρατιωτική ενίσχυση των Τούρκων (ανεπίσημη βεβαίως) στους Τουρκμένους  προσφέρεται για την δημιουργία τετελεσμένων στην Βόρεια Συρία, σε σχέση με την  όλο και πιό ισχυροποιήμένη  παρουσία των Κούρδων του YPG. Είναι γνωστό το σχέδιο της ΜΙΤ για δημιουργία τουρκμενικού κράτους στην Β.Συρία το οποίο θα περιλαμβανει μέχρι και την Λαττάκεια το λίκνο των Αλαουϊτών στην Συρία. Χωρίς την Λαττάκεια η κυβέρνηση Μ.Άσαντ απλώς παύει να υφίσταται.