Τσίπρας: Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος

2015-06-25 22:16
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα: "The game is over". Ποια ήταν η οργισμένη απάντηση του Έλληνας πρωθυπουργού, λίγο μετά το αδιέξοδο Eurogroup με τα δύο κείμενα

Το ελληνικό ζήτημα απασχόλησε για δύο ώρες τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, μιας και η Σύνοδος ήταν προγραμματισμένη για το μεταναστευτικό ζήτημα.

 
 
 

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που έγινε αμέσως μετά το αδιέξοδο Eurogroup, ο Ντόναλντ Τουσκ είπε στον Αλέξη Τσίπρα: "The game is over".

Ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε:

"Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 3 εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι".

Του τόνισε ακόμη "να μην υποτιμά μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος". Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στον κ. Τουσκ ότι έχει "καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις δυστυχώς των θεσμών αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ" και του επεσήμανε ότι "το κείμενο δεν διαφέρει καθόλου από το προηγούμενο πρόγραμμα".

"Είμαι αποφασισμένος", συνέχισε, "για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και ενοποίηση Ταμείων". Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ριζική μεταρρύθμιση τον Οκτώβριο.

"Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρόταση μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.