Β.Πούτιν: «Μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε»

2023-06-09 19:42

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στην πολεμική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε πως: «Μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι η  πολυαναμενόμενη αντεπίθεση από την Ουκρανία ξεκίνησε, αλλά το Κίεβο δεν είχε επιτύχει τους στόχους του».

Αυτό δήλωσε από την θερινή του κατοικία στο Σότσι όπου βρίσκεται, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο Telegram από Ρώσο δημοσιογράφο.

Ο Β.Πούτιν πρόσθεσε όμως πως: «Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε καμία από τις περιοχές των μαχών». φωτογραφίες από  κατεστραμμένα Leopard 2A6 και Bradley έδωσαν οι Ρώσοι στη δημοσιότητα αποτέλεσμα των ρωσικών πυρών στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ορίκχιβ της Ζαπορίζια κατά τις νυχτερινές ώρες.

Εκτός από τις απώλειες που υπέστησαν τα Leopard-2A4 (τρία εκ των οποίων καταστράφηκαν  ολοκληρωτικά) τώρα ήρθε η σειρά και των πλέον σύγχρονων Leopard 2A6 να πέσουν θύματα των ρωσικών Α/Τ όπλων.

Περίπου 100 ουκρανικά άρματα συμμετείχαν στην επίθεση και απωλέσθησαν περίπου 30 μεταξύ των οποίων 3 LEO2A4 που δέχθηκαν πλήγματα στον πύργο (το ένα μετωπικό και τα άλλα δύο στα πλάγια) ένα τουλάχιστον Leopard 2A6 και ένα ακόμη πιθανά και τέσσερα M2A2 Bradley ODS-SA.