Βρετανία για στρατηγική Ανοσίας Αγέλης: «Πάμε καλά - Δεν αλλάζουμε τακτική»
Η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει επιτύχει τους στόχους της σε ότι αφορά την πανδημία και η στρατηγική της Ανοσίας Αγέλης δεν πρόκειται να αλλάξει, ανέφερε κυβερνητική πηγή πριν από λίγο στο Λονδίνο, ερωτώμενη αν κάποιες μελέτες που εμφάνισαν ιδιωτικές ομάδες ερευνητών για μάξιμουμ «250.000 νεκρούς» ή για «500.000 νεκρούς» (Νιλ Φέργκιουσον, Imperial College London) εδράζονται σε πραγματικά γεγονότα και αν τυχόν θα αλλάξουν την τακτική αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
«Οι οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και η παραμονή των ατόμων άνω των 70 ετών για έξι εβδομάδες στα σπίτια τους, είναι προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε η πηγή.
Μέχρι στιγμής η Βρετανία των 67 εκατ. πολιτών έχει μόλις 1950 κρούσματα και 56 θανάτους και υπολογίζουν ότι θα καταφέρουν να ελέγξουν την πανδημία χωρίς περιοριστικά μέτρα που θα «σκοτώσουν» την οικονομία τους.
Την ίδια στρατηγική ακολουθεί και η Σουηδία και... ακόμα εντονότερη, με σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα, η Ελβετία.
Η στρατηγική αυτή θέλει να... μεταδοθεί ο ιός, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, προκειμένου να αυτο-εμβολιαστούν.
Στόχος είναι να κολλήσουν όσα περισσότερα άτομα χαμηλού κινδύνου γίνεται, δηλαδή νεαρής ηλικίας και αποκτώντας ανοσία να μειωθεί η μετάδοση σε άτομα υψηλού κινδύνου.
Τότε θέλουν να αρχίσουν να μειώνουν, αλλά όχι και να σταματήσουν το ρυθμό μετάδοσης.
Όσοι μπαίνουν στα νοσοκομεία να είναι τόσοι όσοι βγαίνουν. Αυτή η ισορροπία είναι και το μεγαλύτερο ρίσκο.
Όσοι θα έχουν πλέον ανοσία θα επιστρέφουν στις δουλειές τους, θα πηγαίνουν στα μπαρ κτλ, και η οικονομία θα λειτουργεί χωρίς απώλειες.
Τα παιδιά, ως γνωστόν, περνούν πολύ ελαφρά την αρρώστια και έτσι η κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιήσει ως «όπλο μετάδοσης», όταν θα θέλει να αυξάνει τα κρούσματα.