Βρώμικα παιχνίδια με τις καταθέσεις των πολιτών - "Τρομοκρατικό" δημοσίευμα του Reuters: Δεν ξέρουμε εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες

2015-06-18 22:53

 Ο Μπενουά Κερέ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις δηλώσεις του επικαλείται το Reuters
- H δήλωση αυτή σύμφωνα με το Reuters έγινε όταν το μέλος της ΕΚΤ ρωτήθηκε από τονΝτάισελμπλουμ μέσα στο Eurogroup
- Ο Βαρουφάκης ερωτηθείς για τις καταθέσεις διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Reuters
- Πηγές της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδας στο Newsit: Ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο
- Το μισό “μαξιλάρι” που δημιουργείται κάθε Τετάρτη με τις χορηγήσεις μέσω του ELA έχασαν σήμερα οι τράπεζες
- Κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ οι σημερινές εκροές καταθέσεων από τις τράπεζες
- Το Μαξίμου καταγγέλει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης

Την ώρα που το ελληνικό ζήτημα είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup, κάποιοι έχουν αποφασίσει να παίξουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών και να δημιουργήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο κλίμα οικονομικής αναταραχής. 

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης μέσα στο Eurogroup πως οι ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από τις εκροές καταθέσεων. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε τον Μπενουά Κερέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ εάν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν την Παρασκευή. Και εκείνος σύμφωνα πάντα με το Reuters απάντησε "αύριο ναι, Δευτέρα δεν ξέρω".