Ξαφνική ένταση στη Βαλτική

2015-03-25 07:40

(Ανανέωση 23:40) Με υπερηχητική ταχύτητα πετούσαν τελικά τα τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη (δύο tu-22M3 και δύο Su-27) τα οποία εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική.

Αυτό αναφέρουν νεότερες πληροφορίες προσθέτοντας πως ήταν η πρώτη φορά που ρωσικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν να πετούν υπερηχητικά πάνω από την περιοχή σκορπίζοντας ανατριχίλα στους ελεγκτές αλλά και τα πληρώματα των αεροσκαφών αναχαίτισης ετοιμότητας QRA του ΝΑΤΟ και της Σουηδίας.

Τα αεροσκάφη τελικά όντως πετούσαν από την Ρωσία προς τον θύλακα του Καλίνινγκραντ εντός του FIR της Ρίγα, πρωτεύουσας της Λιθουανίας και με τους πομποδέκτες τους κλειστούς.

Τα δύο Backfire επιβράδυναν σε υποηχητική ταχύτητα μόνο κοντά στο Καλίνινγκραντ για να έρθουν σε σχηματισμό με δύο άλλα Flanker που είχαν απογειωθεί από εκεί αλλάζοντας τα Su-27 που τα συνόδευσαν από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Τα δύο Su-27 που συνόδευσαν αρχικά τα Tu-22 επέστρεψαν στην Ρωσία πετώντας σε υπερηχητική ταχύτητα αναγνωρίστηκαν  από ιταλικά Eurofighter Typhoon τα οποία είχαν απογειωθεί από τη βάση Siauliau στη Λιθουανία.