Ζελένσκι: Καθαίρεσε τον διοικητή των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Ντονμπάς

2022-07-26 07:42

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει το «προγκρόμ» που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες κατά ανώτατων Ουκρανών αξιωματούχων που ο ίδιος έχει επιλέξει και αντικατέστησε κορυφαίο αξιωματικό του στο Ντόνμπας μετά από τις μεγάλες απώλειες εδαφών και τις απανωτές ήττες του ουκρανικού Στρατού.Με διάταγμά του, ο αρχηγός του κράτους καθαίρεσε τον Χριχόρι Χάλαχαν και διόρισε στη θέση του τον Βίκτορ Χορένκο.

Ο υποστράτηγος Χάλαχαν, 44 ετών, ήταν επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ από τον Αύγουστο του 2020.

Αν τα πράγματα πηγαίναν καλά όπως ήθελε να διαδίδει η ουκρανική προπαγάνδα δεν θα έχανε ποτέ την θέση του ο Χάλαχαν. Όποιος κερδίζει εν καιρώ πολέμου ποτέ δεν αλλάζει…Μετά έναρξη της ρωσικής επέμβασης την 24η Φεβρουαρίου, η Ουκρανία απώλεσε πλήρως τον έλεγχο της περιφέρειας Λουγκάνσκ και αναμένεται να συμβεί το ίδιο τον επόμενο μήνα και στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Περίπου το 50% της γειτονικής περιφέρειας Ντανιέτσκ έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό. Πριν από την εισβολή, το 30% του εδάφους της περιφέρειας ελεγχόταν από τους ρωσόφωνους.