"Zωντανός" στο φινάλε ο ΠΑΟΚ

2015-07-17 09:52

Νίκη με 1-0 στην Τούμπα θα είναι αρκετή για τον ΠΑΟΚ που ηττήθηκε 2-1 -στην πρώτη του ευρωπαϊκή αναμέτρηση- από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στο β' προκριματικό γύρο του Europa League, στην Κροατία. Το γκολ του Μακ  στις καθυστερήσεις ίσως αποδειχθεί "χρυσό", καθώς το 2-0 και θα αδικούσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά ίσως να την έθετε και εκτός μάχης από τώρα...

O ΠΑΟΚ ναι μεν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, ούτε φυσικά και η Λοκομοτίβα που δεν άφησε ανεκμετάλλευτα τα αμυντικά του λάθη... Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο συγκεντρωμένος, αλλά όχι αρκετά καλύτερος. Τουλάχιστον έστω και στο... παρά ένα σκόραρε. 

Ο “Δικέφαλος Αετός” άρχισε το ματς με δοκάρι του Μακ στο 6ο λεπτό σε φάση που δημιούργησε μόνος του, ενώ ο ίδιος στο 21' βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον γκολκίπερ των Κροατών, Ζελένικα, έκανε το πλασέ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε. 

Οι Θεσσαλονικείς όσο προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, δεν έβρισκαν λύσεις στην άμυνά τους που τους εξέθεσε στο 30' όταν ο Μάρκο Κόλαρ άνοιξε το σκορ (1-0) με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν.
Πέντε λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει όταν έπειτα από καλή ασίστ του Πέλκα στον Κίτσιου, ο τελευταίος από θέση βολής πλάσαρε τον γκολκίπερ της Λοκομοτίβα, αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι Κροάτες είδαν για δεύτερη φορά δίχτυα... Ο Αντριάσεβιτς έπιασε την καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κολάρ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (45'+1').

Ο ΠΑΟΚ στο 55' είχε διπλή χαμένη ευκαιρία αρχικά με το σουτ του Σαλπιγγίδη που εξουδετερώθηκε από τον Ζελένικα και έπειτα στην προσπάθεια του Κίτσιου έδιωξαν οι αμυντικοί της Λοκομοτίβα. 

Η είσοδος του Μυστακίδη στο 68', όταν και αντικατέστησε, τον Σαλπιγγίδη, βοήθησε τον “Δικέφαλο Αετό” να αναπτυχθεί καλύτερα επιθετικά και πιέσει περισσότερο για το γκολ, το οποίο βασανιστικά αργούσε. 
Τελικά, ήταν δουλειά του... συνήθη ύποπτου Μακ. Ο Σλοβάκος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+1') βγήκε μόνος του στο τέρμα, έπειτα από κάθετη μπαλιά του Μυστακίδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 

Λοκομοτίβα: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα, Σόβσιτς (90'+3' Σάπαν), Μπεγκόνια, Μπρούσιτς, Αντιγιάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73'Μίσιτς), Κολάρ (65' Ντόλεζαλ).
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα (82' Ρατς), Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (61' Μαντούρο), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης)